Processing, chemical composition and uses of Cyclopia spp. - a review – Kristýna Figerová
Kristýna Figerová
Bakalářská práce
Processing, chemical composition and uses of Cyclopia spp. - a review
Processing, chemical composition and uses of Cyclopia spp. - a review
Anotace:
V současné době se povědomí o čaji Honeybush mezi širokou veřejností neustále zvyšuje. Tento čaj se nejčastěji vyrábí z listů Cyclopia spp. Produkty z rostlin tohoto rodu mají široké uplatnění a zdraví prospěšné účinky. Mírně nasládlá ovocná chuť, připomínající jiný čaj původem z Jižní Afriky, Rooibos, je také důvodem, proč se stal tak oblíbeným. Tato práce poskytuje přehled o zpracování, chemickém …víceAbstract:
Nowadays, awareness of the honeybush tea among the general public is constantly increasing. This tea is most commonly made out of the leaves of the Cyclopia spp. Products made from the plants of this genus have a wide range of applications and health-promoting effects. The slightly sweet fruity flavour, reminiscent of another South African-origin tea, Rooibos, is also a reason why it became so popular …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2025
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Olga Leuner, Ph.D.
- Oponent: Markéta Houdková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
FIGEROVÁ, Kristýna. \textit{Processing, chemical composition and uses of Cyclopia spp. - a review}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělství. 2025. Dostupné z: https://theses.cz/id/mv9o8v/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta tropického zemědělstvíBakalářský studijní program:
Tropické zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační vlastnosti jablek ošetřených osmo-dehydratací\nl{} s přídavkem skořicového aldehydu
Barbora Kuchlerová -
Antioxidační vlastnosti bílkovin
Natálie Kaserová -
Antioxidační vlastnosti mlékárenských výrobků
Tomáš Slavík -
Antioxidační vlastnosti produktů Maillardovy reakce
Adéla Velechová -
Antioxidační vlastnosti houby \kur{Cordyceps} sinensis během procesu\nl{} simulovaného trávení
Zuzana Bláhová -
Vliv přípravy a mletí na antioxidační vlastnosti kávy
Klára Vítková -
Antioxidační vlastnosti a obsah polyfenolických látek v kávách z různých oblastí světa
Romana Bajerová -
The effect of osmo-dehydration on antioxidant properties of dried black chokeberry
Meri Gabelaia
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses mv9o8v mv9o8v/2
23. 4. 2025