Texturní vlastnosti drůbežího masa a výrobků – Silvie Radomská
Silvie Radomská
Bakalářská práce
Texturní vlastnosti drůbežího masa a výrobků
Texture properties of poultry meat and poultry products
Anotace:
Textura je brána jako komplex vlastností, které lze rozdělit na mechanické, geometrické a povrchové. Mezi mechanické vlastnosti patří tvrdost, soudržnost, přilnavost pružnost, viskozita a křehkost, žvýkatelnost a gumovitost. Do skupiny geometrických vlastností se řadí atributy vztahující se k rozměru a tvaru. Mezi povrchové vlastnosti patří šťavnatost. Texturní vlastnosti drůbežího masa a masných výrobků …víceAbstract:
Texture is taken as a complex of properties that can be divided into mechanical, geometrical and surface. Among the mechanical properties include hardness, cohesiveness, adhesiveness, elasticity, viscosity and brittleness, chewiness and gumminess. The group of geometric properties include attributes relating to size and shape. Among the surface properties include juiciness. Textural properties of poultry …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv přídavku vody na texturní vlastnosti bezlepkového pečiva
Pavel Křupka -
Vliv různého složení binárních směsí fosforečnanových tavicích solí na texturní vlastnosti tavených sýrů
Lucie GALIOVÁ -
Vliv přídavku biologicky aktivních látek na texturní a organoleptické vlastnosti tavených sýrů
Jiří NEKVAPIL -
Texturní vlastnosti analogů tavených sýrů vyrobených s použitím tuků s různým zastoupením mastných kyselin.
Kateřina HORÁKOVÁ -
Vliv aplikace různých polyfosforečnanů na texturní vlastnosti tavených sýrů
Pavel Mančík -
Složení ternárních směsí tavicích solí s citronanem sodným a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů
Helena Bačová -
Vliv koncentrace vybraných hydrokoloidů na texturní vlastnosti tavených sýrů
Pavel Novák -
Studium texturních vlastností blokových tavených sýrů s různými typy hydrokoloidů
Markéta HAVRANOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva