Využití bakterií mléčného kysání s protektivními účinky ve výrobě čerstvých sýrů – Bc. Ivana Mešková
Bc. Ivana Mešková
Master's thesis
Využití bakterií mléčného kysání s protektivními účinky ve výrobě čerstvých sýrů
Use of lactic acid bacteria with protective effect in production of fresh cheese
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na bakterie mléčného kysání s protektivními účinky. V práci jsou popisovány účinky protektivních kultur na čerstvé sýry a jejich vliv na senzorické vlastnosti čerstvých sýrů. Je zde rovněž zařazena kapitola o bakteriocinech, jejich vlastnostech a vlivu působení na buňky. Dále podává informace o aplikacích protektivních kultur a jejich metody využití při výrobě čerstvých …moreAbstract:
The thesis is focused on lactic acid bacteria with protective effects. The work deals with the effects of protective cultures on fresh cheeses and their effect on the sensory properties of fresh cheeses. The thesis also includes a chapter on bacteriocins, their properties and effect of the action on cells. The thesis also provides informations about applications of protective cultures and their methods …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MEŠKOVÁ, Ivana. \textit{Využití bakterií mléčného kysání s protektivními účinky ve výrobě čerstvých sýrů}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Agronomy. 2015. Available from: https://theses.cz/id/n67bgl/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Možnosti snížení obsahu biogenních aminů během zrání sýrů použitím protektivní kultury
Barbora Řezníčková -
Vyhodnocení kvality a trvanlivosti sýrů s protektivní kulturou
Veronika Skýpalová -
Inhibiční působení protektivních kultur na bakterie rodu Enterococcus s dekarobxylázovou aktivitou
Iva Březinová -
Vliv protektivních mikrobiálních kultur na senzorickou kvalitu sýrů
Iveta Urbanová -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Probiotický potenciál bakterií produkujících bakteriociny
Matěj Hrala -
Bakteriociny produkované druhy rodu Pseudomonas
Kristýna Dufková -
Bakteriociny a jejich aplikace v potravinářském a farmaceutickém průmyslu
David Tesarčík
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights