Využití bakterií mléčného kysání s protektivními účinky ve výrobě čerstvých sýrů – Bc. Ivana Mešková
Bc. Ivana Mešková
Master's thesis
Využití bakterií mléčného kysání s protektivními účinky ve výrobě čerstvých sýrů
Use of lactic acid bacteria with protective effect in production of fresh cheese
Anotácia:
Diplomová práce je zaměřena na bakterie mléčného kysání s protektivními účinky. V práci jsou popisovány účinky protektivních kultur na čerstvé sýry a jejich vliv na senzorické vlastnosti čerstvých sýrů. Je zde rovněž zařazena kapitola o bakteriocinech, jejich vlastnostech a vlivu působení na buňky. Dále podává informace o aplikacích protektivních kultur a jejich metody využití při výrobě čerstvých …viacAbstract:
The thesis is focused on lactic acid bacteria with protective effects. The work deals with the effects of protective cultures on fresh cheeses and their effect on the sensory properties of fresh cheeses. The thesis also includes a chapter on bacteriocins, their properties and effect of the action on cells. The thesis also provides informations about applications of protective cultures and their methods …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti snížení obsahu biogenních aminů během zrání sýrů použitím protektivní kultury
Barbora Řezníčková -
Vyhodnocení kvality a trvanlivosti sýrů s protektivní kulturou
Veronika Skýpalová -
Inhibiční působení protektivních kultur na bakterie rodu Enterococcus s dekarobxylázovou aktivitou
Iva Březinová -
Vliv protektivních mikrobiálních kultur na senzorickou kvalitu sýrů
Iveta Urbanová -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Probiotický potenciál bakterií produkujících bakteriociny
Matěj Hrala -
Bakteriociny produkované druhy rodu Pseudomonas
Kristýna Dufková -
Bakteriociny produkované bakteriemi mléčného kvašení a jejich využití v potravinářství
Tereza Rusz
Názov
Vložil
Vložené
Práva