Bc. Ivana Mešková

Master's thesis

Využití bakterií mléčného kysání s protektivními účinky ve výrobě čerstvých sýrů

Use of lactic acid bacteria with protective effect in production of fresh cheese
Anotácia:
Diplomová práce je zaměřena na bakterie mléčného kysání s protektivními účinky. V práci jsou popisovány účinky protektivních kultur na čerstvé sýry a jejich vliv na senzorické vlastnosti čerstvých sýrů. Je zde rovněž zařazena kapitola o bakteriocinech, jejich vlastnostech a vlivu působení na buňky. Dále podává informace o aplikacích protektivních kultur a jejich metody využití při výrobě čerstvých …viac
Abstract:
The thesis is focused on lactic acid bacteria with protective effects. The work deals with the effects of protective cultures on fresh cheeses and their effect on the sensory properties of fresh cheeses. The thesis also includes a chapter on bacteriocins, their properties and effect of the action on cells. The thesis also provides informations about applications of protective cultures and their methods …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta
 
Názov
Vložil
Vložené
Práva
Theses n67bgl n67bgl/2
11. 5. 2015
Složky
Soubory
Halíčková, K.
11. 5. 2015
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.