Změny v chemickém složení syrového kravského mléka v průběhu roku – Aleš DUŠEK
Aleš DUŠEK
Master's thesis
Změny v chemickém složení syrového kravského mléka v průběhu roku
Changes in chemical composition of raw cow´s milk during a year
Abstract:
Cílem práce bylo analyzovat výsledky syrového mléka podle těchto kvalitativních ukazatelů: obsah tuku, obsah bílkovin, obsah močoviny, obsah kaseinu, obsah tukuprosté sušiny, obsah laktózy a bod mrznutí. Data byla hodnocena od listopadu 2009 do října 2010 ve dvou chovech. Limity dané Evropskou unií a českou legislativou byly dodrženy u obou chovů. V prvním chovu byly zaznamenány následující průměry …moreAbstract:
The aim of thesis was to analyze results of raw bulk milk according to these quality indicators: fat content, protein content, urea content, casein content, solids-not-fat (SNF) content, lactose content and freezing point. Data were evaluated from November 2009 through October 2010 at two breedings. Limits given by European Union and czech legislation were keep in both breedings. In first breeding …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2011
Identifier:
15050
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DUŠEK, Aleš. \textit{Změny v chemickém složení syrového kravského mléka v průběhu roku}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2011. Available from: https://theses.cz/id/naaql4/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
DUŠEK, Aleš. Změny v chemickém složení syrového kravského mléka v průběhu roku. Č. Bud., 2011. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 04. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureMaster programme / field:
Agriculture Engineering / Operational Management
Theses on a related topic
-
Variabilita složení kravského mléka z ekologické farmy v závislosti na ročním období
Miroslav Skřivánek -
Změny ve složení a technologických vlastnostech kravského mléka v průběhu dojeni
Růžena Vávrová -
Parametry dojitelnosti a jejich vztah k množství, složení a technologickým vlastnostem kravského mléka
Jiří Mareš -
Vliv denního svitu na produkci a složení mléka
Jan Novotný -
Změny v množství a složení mléka holštýnských dojnic způsobené prodloužením laktace
Jan Čunderle -
Kvalita ovčího mléka a parametry, které ji ovlivňují
Emilie Macková -
Mikrobiologická kvalita buvolího mléka
Matylda Malá -
Senzorická kvalita kozího mléka a fermentovaných mléčných výrobků
Adéla Kocourková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights