Ruská kuchyně jako součást ruské kultury – Bc. Eliška Pospíšilová
Bc. Eliška Pospíšilová
Bakalářská práce
Ruská kuchyně jako součást ruské kultury
Russian Cuisine as Part of Russian Culture
Anotace:
Tato bakalářská práce se věnuje ruské kuchyni z hlediska jejího historického a kulturního vývoje. Teoretická část je dělena do kapitol a podkapitol, které se zabývají kulturou, historií ruské kuchyně, vybranými svátky, tradicemi, jídly a nápoji. Závěr teoretické části pojednává o gastronomickém cestovním ruchu. Praktickou část tvoří dotazník, který se skládá z otázek, zjišťujících stravovací návyky …víceAbstract:
This thesis is concerned with Russian cuisine in terms of its historical and cultural development. Thesis is divided into theoretical part dealing with culture, history, Russian cuisine and selected holidays, traditions, food and beverages. The end of this part deals with gastronomic tourism. The practical part contains a questionnaire. Results introduces into eating habits of Russian, Belarusian, …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 12. 2015
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/j16em/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 25. 1. 2016
- Vedoucí: Mgr. Anastasia Sokolova, Ph.D.
- Oponent: Mgr. Olga Berger
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakultaMasarykova univerzita
Filozofická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Filologie / Ruština se zaměřením na oblast firemní praxe, služeb a cestovního ruchu
Práce na příbuzné téma
-
Zvyky a pokrmy kavkazské kuchyně v ruské kultuře (Obyčaji i bliuda kavkazskoj kuchni v russkoj kulture)
Kristýna Pavlíková -
Preference Fast Food vs. Slow Food v gastronomii
Karolína Králová -
Raw food versus cooked food
Daniela Hanušková -
Food, agrobiodiversity and diet: the nutritional ethnobiology of the Minangkabau and Mandailing indigenous food systems in West Sumatra
Lukáš Pawera -
Quantification of Food Loss and Food Waste in the Philippines
Anieluz Concepcion PASTOLERO -
Food self-sufficiency relation to the level of countries food security
Pavel Samoilenko -
Sustainable practices in vegan restaurants in Yogyakarta regarding food sourcing, food packaging and waste
Bianka ORENDÁŠOVÁ -
Influence of contaminants in food contact materials on sensory properties of food.
Dafni Gkizi