Ruská kuchyně jako součást ruské kultury – Bc. Eliška Pospíšilová
Bc. Eliška Pospíšilová
Bachelor's thesis
Ruská kuchyně jako součást ruské kultury
Russian Cuisine as Part of Russian Culture
Abstract:
Tato bakalářská práce se věnuje ruské kuchyni z hlediska jejího historického a kulturního vývoje. Teoretická část je dělena do kapitol a podkapitol, které se zabývají kulturou, historií ruské kuchyně, vybranými svátky, tradicemi, jídly a nápoji. Závěr teoretické části pojednává o gastronomickém cestovním ruchu. Praktickou část tvoří dotazník, který se skládá z otázek, zjišťujících stravovací návyky …moreAbstract:
This thesis is concerned with Russian cuisine in terms of its historical and cultural development. Thesis is divided into theoretical part dealing with culture, history, Russian cuisine and selected holidays, traditions, food and beverages. The end of this part deals with gastronomic tourism. The practical part contains a questionnaire. Results introduces into eating habits of Russian, Belarusian, …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 12. 2015
Identifier:
https://is.muni.cz/th/j16em/
Thesis defence
- Date of defence: 25. 1. 2016
- Supervisor: Mgr. Anastasia Sokolova, Ph.D.
- Reader: Mgr. Olga Berger
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Filozofická fakultaMasaryk University
Faculty of ArtsBachelor programme / field:
Philology / Russian with orientation on Commercial Practice, Services and Travel
Theses on a related topic
-
Zvyky a pokrmy kavkazské kuchyně v ruské kultuře (Obyčaji i bliuda kavkazskoj kuchni v russkoj kulture)
Kristýna Pavlíková -
Preference Fast Food vs. Slow Food v gastronomii
Karolína Králová -
Raw food versus cooked food
Daniela Hanušková -
Food, agrobiodiversity and diet: the nutritional ethnobiology of the Minangkabau and Mandailing indigenous food systems in West Sumatra
Lukáš Pawera -
Quantification of Food Loss and Food Waste in the Philippines
Anieluz Concepcion PASTOLERO -
Food self-sufficiency relation to the level of countries food security
Pavel Samoilenko -
Sustainable practices in vegan restaurants in Yogyakarta regarding food sourcing, food packaging and waste
Bianka ORENDÁŠOVÁ -
Influence of contaminants in food contact materials on sensory properties of food.
Dafni Gkizi