Přírodní konzervanty potravin – Martina Houžvičková
Martina Houžvičková
Bakalářská práce
Přírodní konzervanty potravin
Natural food preservatives
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá konzervací potravin se zaměřením na přírodní konzervanty. Skládá se ze čtyř kapitol. První kapitola objasňuje, co to aditiva jsou, jak se rozdělují, z čeho se získávají, jaké jsou úkoly aditiv, a zachycuje legislativu související s nimi. V druhé kapitole jsou popsány konzervanty, základní principy konzervace potravin, rozdělení konzervantů dle původu a dle mechanismu účinku …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the food preservation with focusing on the natural preservatives. It consists of four chapters. The first chapter describes the food additives (classification, fucntions) and their corresponding legislation. In the second chapter, there is description of the food preservatives, basic principles of food preservation, characterisation of food preservatives according to …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2019
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Houžvičková, Martina. Přírodní konzervanty potravin. Pardubice, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Použití přídatných látek při výrobě potravin
Kamila Borešová -
Vliv aditiv přidávaných do potravin na zdraví člověka
Vladimír Matoušek -
Možnosti důkazu nepovoleného přídavku syntetických aditiv do potravin
Marie Špetová -
Bezpečnost potravin - ochrana lidí a zvířat
Miloš VRÁTNÍK -
Kvalita potravin - aditiva
Lucie Blehová -
Aditiva v potravinách
Jitka Poláchová -
Aditiva v potravinách
Sibyla Poloučková