Martina Houžvičková
Bachelor's thesis
Přírodní konzervanty potravin
Natural food preservatives
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá konzervací potravin se zaměřením na přírodní konzervanty. Skládá se ze čtyř kapitol. První kapitola objasňuje, co to aditiva jsou, jak se rozdělují, z čeho se získávají, jaké jsou úkoly aditiv, a zachycuje legislativu související s nimi. V druhé kapitole jsou popsány konzervanty, základní principy konzervace potravin, rozdělení konzervantů dle původu a dle mechanismu účinku …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with the food preservation with focusing on the natural preservatives. It consists of four chapters. The first chapter describes the food additives (classification, fucntions) and their corresponding legislation. In the second chapter, there is description of the food preservatives, basic principles of food preservation, characterisation of food preservatives according to …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 4. 2019
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Houžvičková, Martina. Přírodní konzervanty potravin. Pardubice, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Použití přídatných látek při výrobě potravin
Kamila Borešová -
Vliv aditiv přidávaných do potravin na zdraví člověka
Vladimír Matoušek -
Možnosti důkazu nepovoleného přídavku syntetických aditiv do potravin
Marie Špetová -
Bezpečnost potravin - ochrana lidí a zvířat
Miloš VRÁTNÍK -
Kvalita potravin - aditiva
Lucie Blehová -
Aditiva v potravinách
Jitka Poláchová -
Aditiva v potravinách
Sibyla Poloučková