Bc. Barbora Kopecká

Diplomová práce

Vliv intenzity pražení na chuťový profil výběrových káv

Influence of Roasting Intensity on Speciality Coffee Flavour Profile
Anotace:
Tato diplomová práce pojednává o vlivu intenzity pražení na chuťový profil výběrových káv. Teoretická část je zaměřena na botanickí zařazení kávovníku, sklizeň a zpracování kávových třešní, získání zeleného zrna, pražení výběrové kávy a senzorické hodnocení. Praktická část pojednává o průběhu pražení vzorků panamské a etiopské kávy a o jejich následném senzorickém, fyzikálním a chemickém vyhodnocení …více
Abstract:
This thesis was about the influence of roasting intensity on speciality coffee flavour profile. Theoretical part was about the botanical character of the coffee tree, harvesting and processing of coffee cherries. How to gain green coffee, roasting speciality coffee and senzoric evaluated. The practical part was about a way of roasting samples of Panama and Ethiopia coffee and about their sensory, physical …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Zuzana Míšková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Kopecká, Barbora. Vliv intenzity pražení na chuťový profil výběrových káv. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe