Bc. Barbora Kopecká

Master's thesis

Vliv intenzity pražení na chuťový profil výběrových káv

Influence of Roasting Intensity on Speciality Coffee Flavour Profile
Abstract:
Tato diplomová práce pojednává o vlivu intenzity pražení na chuťový profil výběrových káv. Teoretická část je zaměřena na botanickí zařazení kávovníku, sklizeň a zpracování kávových třešní, získání zeleného zrna, pražení výběrové kávy a senzorické hodnocení. Praktická část pojednává o průběhu pražení vzorků panamské a etiopské kávy a o jejich následném senzorickém, fyzikálním a chemickém vyhodnocení …more
Abstract:
This thesis was about the influence of roasting intensity on speciality coffee flavour profile. Theoretical part was about the botanical character of the coffee tree, harvesting and processing of coffee cherries. How to gain green coffee, roasting speciality coffee and senzoric evaluated. The practical part was about a way of roasting samples of Panama and Ethiopia coffee and about their sensory, physical …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2017

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Zuzana Míšková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Kopecká, Barbora. Vliv intenzity pražení na chuťový profil výběrových káv. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe