Karel STANĚK

Bachelor's thesis

Vliv plísní Penicillium nalgiovensis na přírodní sýry

The impact of mold Penicillium nalgiovensis on natural cheese
Abstract:
Má bakalářská práce se skládá ze dvou částí. První je teoretická a věnuje se charakteristice plísně Penicillium nalgiovensis, popisu výroby a zrání sýrů s plísní na povrchu. Druhá je zaměřena na praktickou výrobu sýrů. Výrobu jsem uskutečnil v laboratoři a na poloprovoze v Kroměříži. Cílem bylo ověření zda se zkoumané plísňové kultury hodí pro výrobu sýrů. Vyrobené sýry byly podrobeny senzorické analýze …more
Abstract:
The bachelor work consists of two parts. The first is theoretical and deals with the characteristics of the mould Penicillium nalgiovensis, describes the production and maturation of cheese with mould of cover. The second is focused on the practical production of chee-ses. I made production in the laboratory and pilot-plant in Kroměříž. The aim was to verify whether the examined culture of mould suited …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 5. 2009
Accessible from:: 28. 5. 2009
Identifier: 12791

Thesis defence

  • Date of defence: 19. 6. 2009
  • Supervisor: Ing. Josef Mrázek

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

STANĚK, Karel. Vliv plísní Penicillium nalgiovensis na přírodní sýry. Kroměříž, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 28. 05. 2009

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 28. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.