Vliv plísní Penicillium nalgiovensis na přírodní sýry – Karel STANĚK
Karel STANĚK
Bachelor's thesis
Vliv plísní Penicillium nalgiovensis na přírodní sýry
The impact of mold Penicillium nalgiovensis on natural cheese
Abstract:
Má bakalářská práce se skládá ze dvou částí. První je teoretická a věnuje se charakteristice plísně Penicillium nalgiovensis, popisu výroby a zrání sýrů s plísní na povrchu. Druhá je zaměřena na praktickou výrobu sýrů. Výrobu jsem uskutečnil v laboratoři a na poloprovoze v Kroměříži. Cílem bylo ověření zda se zkoumané plísňové kultury hodí pro výrobu sýrů. Vyrobené sýry byly podrobeny senzorické analýze …moreAbstract:
The bachelor work consists of two parts. The first is theoretical and deals with the characteristics of the mould Penicillium nalgiovensis, describes the production and maturation of cheese with mould of cover. The second is focused on the practical production of chee-ses. I made production in the laboratory and pilot-plant in Kroměříž. The aim was to verify whether the examined culture of mould suited …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 5. 2009
Accessible from:: 28. 5. 2009
Identifier:
12791
Thesis defence
- Date of defence: 19. 6. 2009
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
STANĚK, Karel. Vliv plísní Penicillium nalgiovensis na přírodní sýry. Kroměříž, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 28. 05. 2009
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 28. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Změny proteinů v průběhu zrání měkkých sýrů s plísní na povrchu
Martina BEJBLOVÁ -
Biologické změny při zrání plísňových sýrů
Martin CHOCHOLÁČ -
Elementární analýza sýrů s bílou plísní na povrchu
Alžbeta Pavlechová -
Vliv přípravy vzorku na elektrochemické stanovení ergosterolu s využitím vybraných elektrod
Pavlína Strnadová -
Změny proteinů v průběhu zrání měkkých sýrů s plísní na povrchu
Martina BEJBLOVÁ -
Senzorické hodnocení vybraných druhů sýrů s plísní na povrchu
Radka BLECHOVÁ -
Mykotoxiny v potravinách a stanovení produkce kyseliny cyklopiazonové v sýrech s bílou plísní na povrchu.
Zdeňka FOLTÝNOVÁ -
Úloha S-nitrosoglutathionreduktasy a S-nitrosace ve vývoji rostlin a odpovědi na stresové podmínky
Tereza TICHÁ