Bc. Zuzana STRATILOVÁ

Diplomová práce

Stanovení nutričních parametrů masa hlemýždě zahradního - Helix pomatia

Nutritive parameters assessment of grape helix meat (Helix pomatia)
Anotace:
V diplomové práci byly sledovány nutriční a senzorické parametry masa hlemýždě zahradního /Helix Pomatia/ a to ze zemí Česká republika, Polsko, Maďarsko a Litva. U vzorků hlemýžďů z výše uvedených zemí byl analyzován obsah tuku, vody, dusíkatých látek, aminokyselin, pigment, dále bylo zjišťováno pH a vaznost masa. Vzorky hlemýžďů byly podrobeny senzorické analýze. Hodnoceny byly deskriptory: pružnost …více
Abstract:
The master thesis was based on nutritional and sensory characteristics of garden snail meat /Helix pomatia/ from nature of these countries - Czech Republic, Poland, Hungary and Lithuania. In the samples of snails meat were analyzed content of fat, water, proteins, amino acid, pigment and pH, water-holding kapacity as well. Meat samples of snails were evaluated by sensory analysis, with these descriptors …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor: 14582

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 2. 6. 2010

Citační záznam

Jak správně citovat práci

STRATILOVÁ, Zuzana. Stanovení nutričních parametrů masa hlemýždě zahradního - Helix pomatia. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin