Stanovení nutričních parametrů masa hlemýždě zahradního - Helix pomatia – Bc. Zuzana STRATILOVÁ
Bc. Zuzana STRATILOVÁ
Diplomová práce
Stanovení nutričních parametrů masa hlemýždě zahradního - Helix pomatia
Nutritive parameters assessment of grape helix meat (Helix pomatia)
Anotace:
V diplomové práci byly sledovány nutriční a senzorické parametry masa hlemýždě zahradního /Helix Pomatia/ a to ze zemí Česká republika, Polsko, Maďarsko a Litva. U vzorků hlemýžďů z výše uvedených zemí byl analyzován obsah tuku, vody, dusíkatých látek, aminokyselin, pigment, dále bylo zjišťováno pH a vaznost masa. Vzorky hlemýžďů byly podrobeny senzorické analýze. Hodnoceny byly deskriptory: pružnost …víceAbstract:
The master thesis was based on nutritional and sensory characteristics of garden snail meat /Helix pomatia/ from nature of these countries - Czech Republic, Poland, Hungary and Lithuania. In the samples of snails meat were analyzed content of fat, water, proteins, amino acid, pigment and pH, water-holding kapacity as well. Meat samples of snails were evaluated by sensory analysis, with these descriptors …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
14582
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
STRATILOVÁ, Zuzana. Stanovení nutričních parametrů masa hlemýždě zahradního - Helix pomatia. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Posouzení barvy a tvrdosti neupraveného a termicky upraveného dřeva břízy bělokoré
Petr Fait -
Palmový tuk
Michaela Krupková -
Kokosový tuk
Izabela Vojsovičová -
Mléčný tuk a jeho využití v potravinářských technologiích
Martina Nejedlíková -
Tuk a mastné kyseliny v čokoládě
Simona Pešková -
Přispívá skutečně mléčný tuk k rozvoji aterosklerózy?
Martina Otáhalová -
Intramuskulární tuk v hovězím mase a jeho vliv na vnímání organoleptických vlastností konzumenty
Adéla Zelenková -
Palmový tuk ve výživě člověka
Klára Kňákalová