Stanovení pH v dutině ústní po konzumaci různých potravin a nápojů – Bc. Klára Zubková
Bc. Klára Zubková
Diplomová práce
Stanovení pH v dutině ústní po konzumaci různých potravin a nápojů
Determination of pH in the oral cavity after consumption of various foods and beverages
Anotace:
Na kvalitu prostředí dutiny ústní a mikrobiom má vliv řada faktorů. pH ústní dutiny je klíčovým faktorem zdraví zubů a celkové ústní hygieny. Monitorování pH v ústní dutině po konzumaci různých potravin je klíčovým prvkem v oblasti zubního zdraví a ústní hygieny, který pomáhá minimalizovat negativní účinky na zdraví. Účelem této studie bylo sledování fluktuace pH po konzumaci specifických potravin …víceAbstract:
A number of factors influence the quality of the oral cavity environment and microbiome. Oral pH is a key factor in dental health and overall oral hygiene. Monitoring oral pH after eating different foods is a key element in dental health and oral hygiene to help minimize negative health effects. The purpose of this study was to monitor pH fluctuation after consumption of specific foods and beverages …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 24. 5. 2024
- Vedoucí: doc. Ing. Boris Hučko, CSc.
- Oponent: Radko Pechar, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ZUBKOVÁ, Klára. \textit{Stanovení pH v dutině ústní po konzumaci různých potravin a nápojů}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/nns00l/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Dutina ústní a diabetes mellitus typu I. a II.
Kateřina Tůmová -
Dutina ústní a diabetes mellitus typu I. a II.
Kateřina Tůmová -
Využití hodnoticí škály "WHO Oral Mucositis Grading Scale" v ošetřovatelské péči o dutinu ústní u onkologických pacientů
Michaela MALÁ -
Rakovina dutiny ústní a orální mikrobiom
Nikoleta Rosinová -
Slazené nápoje ve výživě adolescentů
Karolína Otavová -
Preference Fast Food vs. Slow Food v gastronomii
Karolína Králová -
Raw food versus cooked food
Daniela Hanušková -
Food, agrobiodiversity and diet: the nutritional ethnobiology of the Minangkabau and Mandailing indigenous food systems in West Sumatra
Lukáš Pawera
Název
Vložil
Vloženo
Práva