Petra Juříčková

Bakalářská práce

Anthokyanová barviva v hroznech a vínech.

Anthocyanin pigments in grapes and wines
Anotace:
Bakalářská práce pojednává o výskytu a vlastnostech anthokyanových barviv. Zabývá se stabilitou barvy, technologiemi výroby červených a růžových vín a charakterizuje změny v průběhu zrání a školení červených a růžových vín. Práce byla vypracována v letech 2020 a 2021 na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně. Experimentální část zahrnuje …více
Abstract:
Bachelor thesis discusses of occurrence and properties of anthocyanin dyes. Deals with the color stability, technologies of red and rosé wines production and characterizes changes during maturation and clarifacation of red and rosé wines. Thesis was elaborated betwen years 2020 and 2021 at the Department of Post-Harvest Technology of Horticultural Products at the Faculty of Horticulture, Mendel University …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
  • Oponent: Miroslav Vachůn, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství