Příprava a analýza oligoglycerolů pro potravinářské aplikace – Iva Harnachová
Iva Harnachová
Bakalářská práce
Příprava a analýza oligoglycerolů pro potravinářské aplikace
Synthesis and analysis of oligoglycerols for food chemistry applications
Anotace:
V této práci je v první části popsána příprava a výroba glycerolu a také metody oligomerace glycerolu na polyglyceroly pomocí zásadité nebo kyselé katalýzy. Také jsou v této části uvedeny možnosti využití oligoglycerolů a metody jejich stanovení. Druhá část bakalářské práce je věnována přípravě oligoglycerolů pomocí kyselé katalýzy při použití kyseliny trifluormethansulfonové. Vzniklá směs byla charakterizována …víceAbstract:
The first part of the thesis describes the preparation and production of glycerol as well as the methods of glycerols oligomerization to polyglycerols by using an alkaline and acid catalysis. Moreover, the possibilities of oligoglycerols usage and the analysing methods are also listed in this part. The second part of the Bachelor thesis is devoted to the preparation of oligoglycerols by using an acid …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 6. 2021
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Aleš Růžička, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Harnachová, Iva. Příprava a analýza oligoglycerolů pro potravinářské aplikace. Pardubice, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti analýzy vybraných parametrů u jablečných moštů pomocí kapalinové chromatografie
Sabina Bergová -
Vývoj citlivé metody pro stanovení 6-thioguaninu v DNA za použití kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií
Kateřina JAROŠOVÁ -
Spojení kapalinové chromatografie s hmotnostní spetkrometrií v dopingové kontrole
Vítězslav Branda -
Stanovení v tuku a ve vodě rozpustných vitaminů metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Bayanmunkh ALTANGEREL -
Syntéza sn-1/sn-3 monoacylglycerolů a jejich chirální SFC/MS analýza
Sára Rademacherová