Příprava a analýza oligoglycerolů pro potravinářské aplikace – Iva Harnachová
Iva Harnachová
Bachelor's thesis
Příprava a analýza oligoglycerolů pro potravinářské aplikace
Synthesis and analysis of oligoglycerols for food chemistry applications
Abstract:
V této práci je v první části popsána příprava a výroba glycerolu a také metody oligomerace glycerolu na polyglyceroly pomocí zásadité nebo kyselé katalýzy. Také jsou v této části uvedeny možnosti využití oligoglycerolů a metody jejich stanovení. Druhá část bakalářské práce je věnována přípravě oligoglycerolů pomocí kyselé katalýzy při použití kyseliny trifluormethansulfonové. Vzniklá směs byla charakterizována …moreAbstract:
The first part of the thesis describes the preparation and production of glycerol as well as the methods of glycerols oligomerization to polyglycerols by using an alkaline and acid catalysis. Moreover, the possibilities of oligoglycerols usage and the analysing methods are also listed in this part. The second part of the Bachelor thesis is devoted to the preparation of oligoglycerols by using an acid …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 6. 2021
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Aleš Růžička, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HARNACHOVÁ, Iva. \textit{Příprava a analýza oligoglycerolů pro potravinářské aplikace}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2021. Available from: https://theses.cz/id/nq6pia/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Harnachová, Iva. Příprava a analýza oligoglycerolů pro potravinářské aplikace. Pardubice, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Možnosti analýzy vybraných parametrů u jablečných moštů pomocí kapalinové chromatografie
Sabina Bergová -
Vývoj citlivé metody pro stanovení 6-thioguaninu v DNA za použití kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií
Kateřina JAROŠOVÁ -
Spojení kapalinové chromatografie s hmotnostní spetkrometrií v dopingové kontrole
Vítězslav Branda -
Stanovení v tuku a ve vodě rozpustných vitaminů metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Bayanmunkh ALTANGEREL -
Syntéza sn-1/sn-3 monoacylglycerolů a jejich chirální SFC/MS analýza
Sára Rademacherová