Bc. Veronika Kubaczková

Diplomová práce

Izolace, kultivace a identifikace mykobakterií ze vzorků zvířat a masných výrobků

Isolation, cultivation and identification of mycobacteria obtained from animal's samples and meat products
Anotace:
Potenciálně patogenní mykobakterie (PPM), zejména M. avium subsp. paratuberculosis (MAP), M. avium subsp. hominissuis (MAH) a M. avium subsp. avium (MAA), se dostávají do popředí zájmu v oblasti bezpečnosti potravin. Zdrojem infekce člověka mohou být kontaminované potraviny vyrobené z tkání a orgánů infikovaných zvířat. PPM se mohou vyskytovat ve finálním produktu určenému k přímé spotřebě nedostatečným …více
Abstract:
The potentially pathogenic mycobacteria (PPM), particularly M. avium subsp. paratuberculosis (MAP), M. avium subsp. hominissuis (MAH) and M. avium subsp. avium (MAA), are currently gaining substantial interest in the field of food safety. Contaminated food produced from tissues and organs of infected animals can be a source of infection for humans. PPM can be present in the final product intended for …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 9. 6. 2014
  • Vedoucí: Mgr. Jitka Makovcová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta