Porovnanie a charakteristika oranžových vín – Eva Kormančíková
Eva Kormančíková
Bakalářská práce
Porovnanie a charakteristika oranžových vín
Srovnání a charakteristika oranžových vín
Anotace:
Tahle bakalářská práce se soustřeďuje na oranžové vína, jejich charakteristiku, spůsob výroby a zmapování nejdůležitějších výrobců oranžových vín. V teoretické části je popsán proces jejich výroby a různé styly sledované při jejich výrobě. Je popsána charakteristika jejich chemického složení a co můžeme očekávat od chemické analýzy. V praktické části je senzoricky a chemicky zanalyzovaných 11 vzorků …víceAbstract:
This thesis deals with orange wines, their characteristic, methods of production and geogpraphical analysis of most important orange wine producers. The theoretical part analyses the steps of production and different methods followed in the vinification process. Chemical structure of main compounds is explained and prediction of what can be expected of chemical analysis of such wines is described. …víceAbstract:
Táto bakalárska práca sa venuje oranžovým vínam, ich charakteristike, spôsobom výroby a zmapovaniu najdôležitejších výrobcov oranžových vín. V teoretickej časti je opísaný proces ich výroby a rôzne štýly sledované pri ich výrobe. Je popísaná charakteristika ich chemického zloženia a čo môžeme očakávať od chemickej analýzy. V praktickej časti je senzoricky a chemicky zanalyzovaných 11 vzoriek oranžových …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Effect of ZnO nanoparticles on the content of phenolic compounds in Solanum lycopersicum
Radim Zelinka -
Oranžová vína
Filip Lutzký -
Obsahy polyfenolů v bílých a oranžových vínech
Eliška Faitová -
Látkové složky oranžových vín
Lucie Šnejdarová -
Ekonomické souvislosti alternativních výrobních procesů oranžových vín
Patrik Eliáš -
Vliv délky kontaktu rmutu na parametry oranžových vín
Vladimír Škrábek -
Oranžová vína
Filip Lutzký