Bc. Lucie Damborská

Diplomová práce

Stabulace růžových vín

Stabulation of rosé wines
Anotace:
Tato diplomová práce na téma Stabulace růžových vín se zabývá technikou stabulace růžových vín, tedy studenou technikou macerace moštu. Práce je rozdělena na teoretickou a experimentální část. Teoretická část objasňuje definice pojmů, podobných technik ve zpracování a techniky předfermentačních úprav. V experimentální části se nachází popis použité odrůdy ‚Merlot‘. Následně je vysvětlena technologie …více
Abstract:
This thesis on Stabulation of rosé wines deals with the technique of rosé wine stabulation, i.e. the cold technique of must maceration. The thesis is divided into theoretical and experimental parts. The theoretical part explains the definitions of terms, similar techniques in processing and pre-fermentation techniques. The experimental part contains a description of the 'Merlot' variety used. The experiment …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
  • Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
  • Oponent: Jiří Těthal, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Magisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství