Bc. Lucie Damborská
Diplomová práce
Stabulace růžových vín
Stabulation of rosé wines
Anotace:
Tato diplomová práce na téma Stabulace růžových vín se zabývá technikou stabulace růžových vín, tedy studenou technikou macerace moštu. Práce je rozdělena na teoretickou a experimentální část. Teoretická část objasňuje definice pojmů, podobných technik ve zpracování a techniky předfermentačních úprav. V experimentální části se nachází popis použité odrůdy ‚Merlot‘. Následně je vysvětlena technologie …víceAbstract:
This thesis on Stabulation of rosé wines deals with the technique of rosé wine stabulation, i.e. the cold technique of must maceration. The thesis is divided into theoretical and experimental parts. The theoretical part explains the definitions of terms, similar techniques in processing and pre-fermentation techniques. The experimental part contains a description of the 'Merlot' variety used. The experiment …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
- Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
- Oponent: Jiří Těthal, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení fenolické zralosti hroznů v podmínkách jižní Moravy
Milan Dvoracký -
Vliv macerace rmutu na vlastnosti vína z aromatických odrůd
Anna Harcová -
Aromatické látky v tramínových odrůdách révy vinné
Jiří Sedlář -
Wine Marketing
Maralmaa Anand -
Wine and Wine Production from the Marketing Point of View
Anna Malakhova -
Californian Wine Culture and its McDonaldization
Adela Turlington -
Analysis of wine and spirit educational systems in central Europe
Alina Zagretdinova -
Valuation and Value Drivers in the Georgian Wine Industry
Tamta Gventsadze