Zdenka Bendová

Bakalářská práce

Včelí produkty a jejich uplatnění ve výživě člověka

Bee products and their application in human nutrition
Anotace:
Bakalářská práce představuje jednotlivé včelí produkty, popisuje jejich obsahové látky, léčebný a výživový účinek na lidský organismus. Dále se zabývá využitím a zpracováním včelích produktů především v potravinářství, ale i jejich využití ve farmacii, apiterapii a kosmetice. Tato práce také přináší poznatky, které byly získány ve včelařské praxi a ve výzkumech. Dále se snaží poukázat na důležitost …více
Abstract:
The bachelor's thesis presents individual bee products, describes their ingredients, therapeutic and nutritional effects on the human organism. It also deals with the use and processing of bee products mainly in the food industry, but also their use in pharmacy, apitherapy and cosmetics. This work also brings knowledge gained in beekeeping practice and research. Furthermore, he tries to point out the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 10. 6. 2024
  • Vedoucí: Ing. Jana Simonová, Ph.D.
  • Oponent: Kamila Stýskalíková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program:
Technologie potravin