Antibiotická rezistence u enterokoků izolovaných z potravin – Petra Hoffmannová
Petra Hoffmannová
Bakalářská práce
Antibiotická rezistence u enterokoků izolovaných z potravin
Antibiotic Resistance in Enterococci Isolated from Food
Anotace:
Antibiotická rezistence je přetrvávajícím problémem, ohrožujícím zejména lidské zdraví. Přenos potravinami je jedním z možných způsobů, jak se může rezistence šířit. Jedny z významných bakterií v potravinářském průmyslu jsou bakterie rodu Enterococcus. Jsou využívány pro výrobu fermentovaných potravin živočišného i rostlinného původu. Bakalářská práce popisuje výskyt rezistentních kmenů bakterií rodu …víceAbstract:
Antibiotic resistance is rising global problem endandering human health. Antibiotic resistance is globally spreading and food safety and hygiene are significant mechanisms. The genus Enterococcus contains bacterial species associated with food industry. The enterococci are used for production of fermented food of animal and plant origin. The bachelor thesis describes the presence of antibiotic resistant …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Hoffmannová, Petra. Antibiotická rezistence u enterokoků izolovaných z potravin. Zlín, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antibiotická rezistence Enterococcus spp. u ferálních holubů
Petra Frolková -
Mechanismy vzniku rezistence u bakterií rodu Enterococcus
Michaela Růžičková -
Dynamika vývoje rezistence na antibiotika u patogenů močových cest
Dominika Reková -
Možnosti přenosu antibiotické rezistence u grampozitivních koků izolovaných z drůbeže
Soňa Šimčíková -
Skríning antibiotické rezistence u vybraných grampozitivních koků izolovaných z vodní drůbeže a z prostředí jejich chovu
Adéla Rajnochová -
Antiseptické látky přírodního charakteru v kombinaci s antibiotiky
Jana Pastrňáková