Srovnání pivovarských a vinných kmenů kvasinek v různých fermentačních podmínkách. – Bc. Daniel Ryšavý
Bc. Daniel Ryšavý
Diplomová práce
Srovnání pivovarských a vinných kmenů kvasinek v různých fermentačních podmínkách.
Comparison of brewer’ and wine’ yeast strains in various fermentation conditions
Anotace:
Diplomová práce na téma Srovnání pivovarských a vinných kmenů kvasinek v různých fermentačních podmínkách byla vypracována na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů na Zahradnické fakultě Mendelovy univerzity v Brně v letech 2019/2020. Diplomová práce pojednává o taxonomii a vlastnostech kvasinek, dále o jejich využití a zaměřuje se především na pivovarské a vinné kvasničné kmeny. V …víceAbstract:
The thesis on the topic Comparison of brewer’ and wine’ yeast strains in various fermentation conditions has been prepared at the Department of Postharvest Technology of Horticultural Products at the Faculty of Horticulture, Mendel University in Brno in 2019/2020. The thesis deals with the taxonomy and the properties of yeasts and their useage and focuses mainly on brewer's and wine yeast strains. …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
- Oponent: Aleš Urbánek, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor / specializace:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií / Jakost rostlinných potravinových zdrojů
Práce na příbuzné téma
-
Průběh fermentace mladiny z pohledu čerpání zkvasitelných cukrů kvasničnou kulturou
Dagmar Kovaříková -
Fenomén pivo v naší společnosti
Tomáš Römer -
Víno, pivo a slovenská spoločnosť
Samuel Bartoš -
Pivo jako vývozní komodita
Veronika Lorencová -
Výroba piva s chráněným zeměpisným označením "České pivo" a piva vyráběného v EU
Tamara Dolníčková -
Pivo jako podnikatelský záměr
Michaela Vostrá -
Ocenění podniku společnosti Pivo Hostivar, a.s.
Jan Kalandra -
Pivo v českej gastronómii, nové marketingové stratégie v ponuke piva
Peter Mokrý