Eva Kohoutková

Bakalářská práce

Souvislost mezi barvou a antioxidačními vlastnostmi vína

Relationship between colour and antioxidant properties of wine
Anotace:
Tato bakalářská práce shrnuje všeobecné informace o víně se zaměřením na vína bílá, o vinné révě a postupu výroby vína. Další část je věnována antioxidantům, fenolickým látkám, včetně metod stanovení. Dále je zde popsána teorie barevnosti a shrnutí vlivu vína na zdraví. V experimentální části byla ve vzorcích bílých vín stanovena antioxidační aktivita, celkový obsah fenolických látek a byla změřena …více
Abstract:
This bachelor thesis summarizes general information about wine with a focus on white wines, grapevines and wine production process. The next part is devoted to antioxidants, phenolic substances, including methods of determination. Furthermore, the theory of colour measurement and a summary of the influence of wine on health are described. In the experimental part, the antioxidant activity, the total …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 6. 2023
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Kohoutková, Eva. Souvislost mezi barvou a antioxidačními vlastnostmi vína. Pardubice, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická