Způsoby zachování čerstvosti potravin dle zásad hygienických norem gastro zařízení – Michaela Kindlová
Michaela Kindlová
Bakalářská práce
Způsoby zachování čerstvosti potravin dle zásad hygienických norem gastro zařízení
Ways to preserve the freshness of food according to the principles of the hygiene standards of catering facilities
Anotace:
Cílem práce je v teoretické části především definovat rozdíl pojmů „čerstvost“ a „zdravotní nezávadnost, bezpečnost“ potravin a zmapovat příslušný legislativní rámec, týkající se čerstvých potravin. V analytické části se práce zaměřuje na zjišťování, jaké konkrétní postupy zachovávání čerstvosti potravin a pokrmů užívají námi náhodně vybraná gastronomická zařízení, zdali a které nové technologie v …víceAbstract:
Target of the work is to define in the theoretical part difference between terms „freshness“ and „safety in terms of health” of food and to map relevant legislative frame concerning fresh food. The work is in analytical part focused on to find out what concrete procedures of maintaining of freshness of food and dishes by us selected gastronomic enterprises are using, if and what new technologies they …víceKlíčová slova
čerstvost potravin čerstvá potravina bezpečnost potravin gastronomické zařízení aktivní a inteligentní obaly obaly z nanovláken vakuování shocker regenerátor a konvektomat freshness of the food fresh food food safety catering equipment active and intelligent packaging packaging of nanofibers vacuum devices regenerator and convection oven
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 12. 2013
Identifikátor:
http://is.vsh.cz/th/6906/vsh_b/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 1. 2014
- Vedoucí: Ing. Jan Egner
- Oponent: Ing. Martina Beránek
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KINDLOVÁ, Michaela. \textit{Způsoby zachování čerstvosti potravin dle zásad hygienických norem gastro zařízení}. Online. Bakalářská práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/o504ak/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Hotelnictví
Práce na příbuzné téma
-
Tištěné senzory pro aktivní a inteligentní obaly
Jana Havlíčková -
Použití manganistanu draselného a různých obalových materiálů k prodloužení skladovatelnosti jablek
Anna Cecoi -
Aktivní a inteligentní obalové materiály pro potraviny
Denisa Jedruchová -
Interakce mezi obalem a potravinou
Andrea Kosáčková -
Subsystémy Ambientní inteligence - inteligentní obaly
Jindřich Dědek -
Inteligentní obaly pro použití v potravinářství
Aneta Hošťálková -
Trendy v oblasti aktivních a inteligentních obalů
Marta Baková -
Způsoby zachování čerstvosti potravin dle zásad hygienických norem gastro zařízení
Kateřina Vránová