Hodnocení fenolické zralosti hroznů v podmínkách jižní Moravy – Bc. Milan Dvoracký
Bc. Milan Dvoracký
Master's thesis
Hodnocení fenolické zralosti hroznů v podmínkách jižní Moravy
Evaluation Phenolic Ripeness of the Grapes in the Conditions of South Moravia
Abstract:
Význam sledování kvalitativních parametrů (cukernatost, titrovatelné kyseliny, pH) při určování optimální zralosti modrých moštových odrůd lze považovat za způsob, který poskytuje pouze omezené a nedostatečné informace. Pro stanovení požadované kvality zralosti je nutné hodnotit zrání hroznů určených pro výrobu kvalitních červených vín vedle senzorických metod i metodami analytickými, které jsou schopny …moreAbstract:
The importance of monitoring the quality parameters (sugar content, titratable acid pH) in determining the optimum ripeness of blue grape varieties can be considered a method which provides only limited and inadequate information. To determine the required quality should be evaluated ripening grapes intended for the production of high quality red wines in addition to sensory methods and analytical …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Pavel Pavloušek, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights