Hodnocení fenolické zralosti hroznů v podmínkách jižní Moravy – Bc. Milan Dvoracký
Bc. Milan Dvoracký
Diplomová práce
Hodnocení fenolické zralosti hroznů v podmínkách jižní Moravy
Evaluation Phenolic Ripeness of the Grapes in the Conditions of South Moravia
Anotace:
Význam sledování kvalitativních parametrů (cukernatost, titrovatelné kyseliny, pH) při určování optimální zralosti modrých moštových odrůd lze považovat za způsob, který poskytuje pouze omezené a nedostatečné informace. Pro stanovení požadované kvality zralosti je nutné hodnotit zrání hroznů určených pro výrobu kvalitních červených vín vedle senzorických metod i metodami analytickými, které jsou schopny …víceAbstract:
The importance of monitoring the quality parameters (sugar content, titratable acid pH) in determining the optimum ripeness of blue grape varieties can be considered a method which provides only limited and inadequate information. To determine the required quality should be evaluated ripening grapes intended for the production of high quality red wines in addition to sensory methods and analytical …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Pavel Pavloušek, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva