Bc. Petra Janovská

Bachelor's thesis

Kvalita stravování v menze Academic restaurant Univerzitního kampusu Brno Bohunice

The quality of board at canteen Academic restaurant of University campus Brno Bohunice
Abstract:
Kvalita stravování ovlivňuje duševní i tělesné zdraví jedince. Ve výživě člověka by měly být jednotlivé nutrienty zastoupeny v takové míře, která umožňuje zachování dobrého zdraví. Hlavními energetickými zdroji pro metabolismus jsou sacharidy, lipidy a proteiny. Tyto tři základní nutrienty hrají významnou úlohu v hodnocení kvality potravy. Rovněž senzorická analýza potravin zaujímá významné místo v …more
Abstract:
The food quality affects mental and physical health of individuals. Various nutrients should be represented in human nutrition in such an extent that allows maintain good health. The energy sources for the metabolism are carbohydrates, lipids and proteins. These three basic nutrients play an important role in assessing the food quality. Also, sensory analysis of food takes an important place in the …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2012

Thesis defence

  • Date of defence: 19. 6. 2012
  • Supervisor: prof. RNDr. Omar Šerý, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta