Kvalita stravování v menze Academic restaurant Univerzitního kampusu Brno Bohunice – Bc. Petra Janovská
Bc. Petra Janovská
Bachelor's thesis
Kvalita stravování v menze Academic restaurant Univerzitního kampusu Brno Bohunice
The quality of board at canteen Academic restaurant of University campus Brno Bohunice
Abstract:
Kvalita stravování ovlivňuje duševní i tělesné zdraví jedince. Ve výživě člověka by měly být jednotlivé nutrienty zastoupeny v takové míře, která umožňuje zachování dobrého zdraví. Hlavními energetickými zdroji pro metabolismus jsou sacharidy, lipidy a proteiny. Tyto tři základní nutrienty hrají významnou úlohu v hodnocení kvality potravy. Rovněž senzorická analýza potravin zaujímá významné místo v …moreAbstract:
The food quality affects mental and physical health of individuals. Various nutrients should be represented in human nutrition in such an extent that allows maintain good health. The energy sources for the metabolism are carbohydrates, lipids and proteins. These three basic nutrients play an important role in assessing the food quality. Also, sensory analysis of food takes an important place in the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2012
Identifier:
https://is.muni.cz/th/x32yn/
Thesis defence
- Date of defence: 19. 6. 2012
- Supervisor: prof. RNDr. Omar Šerý, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JANOVSKÁ, Petra. \textit{Kvalita stravování v menze Academic restaurant Univerzitního kampusu Brno Bohunice}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Masaryk University, Faculty of Science. 2012. Available from: https://theses.cz/id/o57mlw/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Biochemistry / Biochemistry
Theses on a related topic
-
Senzorická jakost jogurtů v závislosti na různém složení ovocného podílu
Tereza BOHDALOVÁ -
Komplexní průzkum maloobchodního sortimentu vybraných zakysaných mléčných výrobků na českém trhu
Alžběta Bartošová -
Kvalita doplňků stravy na našem trhu
Petr Stáhala -
Tuky ve stravě dětí předškolního věku
Daniela Růžičková -
Didaktické hry na vybraná chemická témata - sacharidy, tuky, bílkoviny
Nikola Kalandrová -
Tuky ve výživě člověka
Lucie Jáchimová -
Tuky a výživa v projektové výuce
Daniel Tarczal -
Tvorba výukových materiálů a integrované tematické výuky na téma tuky a zdravý životní styl
Martina Burešová