Využití elektromigračních technik pro analýzu potravinářských vzorků – Bc. Sandra Bugdolová
Bc. Sandra Bugdolová
Master's thesis
Využití elektromigračních technik pro analýzu potravinářských vzorků
Use of electromigration techniques for analysis of food samples
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá analýzou černých čajů pomocí kapilární izotachoforézy s vodivostní detekcí. V teoretické části je objasněn princip elektromigračních metod. Dále práce obsahuje rešerši týkající se čaje, jeho historie, složení a druhů. Experimentální část se zabývá optimalizací experimentálních podmínek (např. pH vedoucího elektrolytu, typ vodivostní detekce) pro ITP stanovení sledovaných …viacAbstract:
This diploma thesis is focused on the analysis of different types of black tea by capillary electrophoresis with conductivity detection. In theoretical part are mentioned basic features of the electromigration methods. The thesis also deals with the history of the tea and the kind of tea as well as description of compounds which are present in tea. In the experimental part of the thesis, the optimalization …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 6. 2021
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/ovrjo/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 6. 2021
- Vedúci: RNDr. Marta Farková, CSc.
- Oponent: doc. RNDr. Bc. Jiří Pazourek, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceMaster programme / odbor:
Chemistry / Analytical Chemistry
Práce na příbuzné téma
-
Targeted Biomolecules Analysis using Capillary Electromigration Metod
Marta Zeisbergerová -
Metody měření cukernatosti v potravinářství
Hana Krišová -
Možnosti využití NIR metody pro stanovení obsahu vybraných parametrů u potravinářských hydrolyzátů a hovězích extraktů
Simona Kubíčková -
Využití metody retenční kapacity mouky pro hodnocení jakosti potravinářské pšenice
Anna Pavelková -
Stanovení organických kyselin a minerálů v medu pomocí izotachoforézy
Lucie Kuncová -
Stanovení organických kyselin v kávě s ohledem na technologii zpracování
Martina Tůmová -
Stanovení organických kyselin v pivu metodou ITP
Blanka Pelikánová -
Antioxidant activity of various fractions of subcritical water extracts obtained from tea and tea-like plants
Asad Walayat