Lipolytická aktivita potravinářsky významných mikroskopických hub – Bc. Andrea Bednaříková
Bc. Andrea Bednaříková
Master's thesis
Lipolytická aktivita potravinářsky významných mikroskopických hub
Lipolytic Activity of Micromycetes with Significance in the Food Industry
Abstract:
Práce se zabývá problematikou stanovení lipolytické aktivity mikroorganizmů v mléčném tuku. Nejprve jsou charakterizovány tuky a oleje, dále lipolytická aktivita mikroorganizmů a metody stanovení lipolytické aktivity. Cílem práce bylo stanovit lipolytickou aktivitu plísní a kvasinek využívaných při výrobě potravin a kontaminantů v mléčných výrobcích plynovou chromatografií. Metodika byla založena na …moreAbstract:
The thesis deals with lipolytic activity of microorganisms in milk fat. At first, oils and fats are characterised, then the lipolytic activity of microorganisms and methods of determina-tion are reviewed. The aim of the thesis was gas chromatographic determination of the lipolytic activity micromycetes with significance in the food industry and contaminants in milk products. The method was based determination …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2015
Accessible from:: 18. 5. 2015
Thesis defence
- Supervisor: RNDr. Iva Hauerlandová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BEDNAŘÍKOVÁ, Andrea. \textit{Lipolytická aktivita potravinářsky významných mikroskopických hub}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2015. Available from: https://theses.cz/id/o70yef/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Bednaříková, Andrea. Lipolytická aktivita potravinářsky významných mikroskopických hub. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 18.5.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 18. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology of Fat, Detergent and Cosmetics Production
Theses on a related topic
-
Ketolátky a volné mastné kyseliny v mléce vysokoužitkových krav
Hana NOVÁ -
Trans mastné kyseliny ve výživě člověka a jejich vliv na zdraví
Alena Tokareva -
Lipázy v mléce a jejich funkce
Petra Šťastná -
Stanovení aktivity pankreatické lipázy a možnosti jejího ovlivnění
Veronika Křemečková -
Mikrobiální lipázy a jejich využití
Jana Pavlačková -
Chirální SFC/MS analýza izomerů monoacylglycerolů a diacylglycerolů po lipázou katalyzované hydrolýze triacylglycerolů
Sára Rademacherová -
Metody stanovení aktivity lipáz
Petra Jirásková -
Studium produkce lipáz pomocí vybraných mikroorganizmů
Hana Rošková