Bc. Andrea Bednaříková

Diplomová práce

Lipolytická aktivita potravinářsky významných mikroskopických hub

Lipolytic Activity of Micromycetes with Significance in the Food Industry
Anotace:
Práce se zabývá problematikou stanovení lipolytické aktivity mikroorganizmů v mléčném tuku. Nejprve jsou charakterizovány tuky a oleje, dále lipolytická aktivita mikroorganizmů a metody stanovení lipolytické aktivity. Cílem práce bylo stanovit lipolytickou aktivitu plísní a kvasinek využívaných při výrobě potravin a kontaminantů v mléčných výrobcích plynovou chromatografií. Metodika byla založena na …více
Abstract:
The thesis deals with lipolytic activity of microorganisms in milk fat. At first, oils and fats are characterised, then the lipolytic activity of microorganisms and methods of determina-tion are reviewed. The aim of the thesis was gas chromatographic determination of the lipolytic activity micromycetes with significance in the food industry and contaminants in milk products. The method was based determination …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2015
Zveřejnit od: 18. 5. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: RNDr. Iva Hauerlandová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Bednaříková, Andrea. Lipolytická aktivita potravinářsky významných mikroskopických hub. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 18.5.2015

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 18. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie tuků, detergentů a kosmetiky