Optimalizace uživatelského poplatku za školní stravování – Simona Stupková
Simona Stupková
Bachelor's thesis
Optimalizace uživatelského poplatku za školní stravování
Optimization of the user fee for school meals
Abstract:
Mým cílem je analyzovat poptávku po stravování ve školní jídelně ZŠ Bystřice a stanovit optimální stravné. Na základě interních materiálů školní jídelny a výsledků z dotazníků kalkuluji cenovou elasticitu poptávky a stanovuji výši poplatku, při které by bylo dosaženo maximálního rozdílu mezi příjmy a náklady. Z výsledků analýzy bylo zjištěno, že je poptávka cenově elastická. Z toho vyplývá, že při …moreAbstract:
My aim is to analyse the demand for meals in the school canteen of the Primary School in Bystřice, and to determine the optimal meal price. Based on the school canteen's internal materials and the results of questionnaires, I calculate price elasticity of the demand and determine the amount of the fee that would maximize the difference between incomes and costs. From the results of the analysis, it …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 5. 2022
Identifier:
https://vskp.vse.cz/eid/87378
Thesis defence
- Date of defence: 13. 6. 2022
- Supervisor: Barbora Slintáková
- Reader: Alena Maaytová
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola ekonomická v Prazehttps://vskp.vse.cz/eid/87378
Vysoká škola ekonomická v Praze
Bachelor programme:
Finance
Theses on a related topic
-
Zdravá školní jídelna
Nela Hegerová -
Aplikace projektu Zdravá školní jídelna v praxi školního stravování
Michaela PEČENKOVÁ -
Pobyt v přírodě pro Výchovný ústav, střední škola a školní jídelna Žulová.
Eva SKÁLOVÁ -
Návrh interiéru školní jídelny a školní kuchyně v Jílové u Prahy
Klára Zimová -
Nutriční hodnoty potravin v rámci jídelního lístku ve školní jídelně
Lenka Fišarová -
Školní stravování žáků základních škol
Eva Lapešová -
Analýza kvality stravování ve vybrané školní jídelně a ověření možností zlepšení vybraných ukazatelů spotřebního koše
Zdeněk STAROBA -
Zastoupení zdrojů omega-3 mastných kyselin v koncepci jídelníčku školní jídelny a návrh možností zlepšení ukazatelů spotřebního koše
Jan ČANDA