Optimalizace uživatelského poplatku za školní stravování – Simona Stupková
Simona Stupková
Bachelor's thesis
Optimalizace uživatelského poplatku za školní stravování
Optimization of the user fee for school meals
Anotácia:
Mým cílem je analyzovat poptávku po stravování ve školní jídelně ZŠ Bystřice a stanovit optimální stravné. Na základě interních materiálů školní jídelny a výsledků z dotazníků kalkuluji cenovou elasticitu poptávky a stanovuji výši poplatku, při které by bylo dosaženo maximálního rozdílu mezi příjmy a náklady. Z výsledků analýzy bylo zjištěno, že je poptávka cenově elastická. Z toho vyplývá, že při …viacAbstract:
My aim is to analyse the demand for meals in the school canteen of the Primary School in Bystřice, and to determine the optimal meal price. Based on the school canteen's internal materials and the results of questionnaires, I calculate price elasticity of the demand and determine the amount of the fee that would maximize the difference between incomes and costs. From the results of the analysis, it …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2022
Identifikátor:
https://vskp.vse.cz/eid/87378
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 13. 6. 2022
- Vedúci: Barbora Slintáková
- Oponent: Alena Maaytová
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Prazehttps://vskp.vse.cz/eid/87378
Vysoká škola ekonomická v Praze
Bachelor programme:
Finance
Práce na příbuzné téma
-
Zdravá školní jídelna
Nela Hegerová -
Aplikace projektu Zdravá školní jídelna v praxi školního stravování
Michaela PEČENKOVÁ -
Pobyt v přírodě pro Výchovný ústav, střední škola a školní jídelna Žulová.
Eva SKÁLOVÁ -
Návrh interiéru školní jídelny a školní kuchyně v Jílové u Prahy
Klára Zimová -
Nutriční hodnoty potravin v rámci jídelního lístku ve školní jídelně
Lenka Fišarová -
Školní stravování žáků základních škol
Eva Lapešová -
Analýza kvality stravování ve vybrané školní jídelně a ověření možností zlepšení vybraných ukazatelů spotřebního koše
Zdeněk STAROBA -
Zastoupení zdrojů omega-3 mastných kyselin v koncepci jídelníčku školní jídelny a návrh možností zlepšení ukazatelů spotřebního koše
Jan ČANDA