Historie čokolády a její postavení v současné gastronomii – Bc. Katsiaryna Ivanova
Bc. Katsiaryna Ivanova
Bakalářská práce
Historie čokolády a její postavení v současné gastronomii
The history of chocolate, chocolate in contemporary gastronomy
Anotace:
Historie čokolády a její postavení v současné gastronomii. [Bakalářská práce] Vysoká škola hotelová. Praha: 2015. 68 stran. Čokoláda má dlouholetou historii a je i dodneška jednou z nejoblíbenějších pochoutek. Čokoládu lze používat nejen v gastronomii, ale i v zdravotnictví a wellness službách, protože jsou známé její léčivé a uklidňující účinky. Tato práce je věnována historii čokolády, zkoumání využití …víceAbstract:
The history of chocolate, chocolate in contemporary gastronomy. [Bachelor´s Dissertation] The Institute of Hospitality Management. Prague: 2015. 68 pages. Chocolate has a long history and is still a popular delicacy at present days. Chocolate can be used not only in gastronomy, but also in medicine, wellness, because its healing and soothing effects are known. This dissertation is devoted to the history …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 6. 2015
Identifikátor:
http://is.vsh.cz/th/12261/vsh_b/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 9. 2015
- Vedoucí: Ing. Jan Jiran
- Oponent: Ing. Pavla Burešová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
IVANOVA, Katsiaryna. \textit{Historie čokolády a její postavení v současné gastronomii}. Online. Bakalářská práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/o8qa9k/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Hotelnictví
Práce na příbuzné téma
-
Srovnání pěstování kakaovníku pravého (Theobroma cacao L.) v agrolesnických a monokulturních systémech
Petra Andrušíková -
Vliv použitých směsí kakaových bobů lišících se zemí původu na vlastnosti čokolády
Iva Ležáková -
Svetová produkcia a obchod s vybranými poľnohospodárskymi komoditami (káva, čaj, kakao)
Peter Trenkner -
Fairtradové kakaové boby, kakao a čokoláda na českém trhu
Oleksandr MATIKO -
Výukový text - Kakao a čokoláda, předmět suroviny, 2 ročník SOŠ a SOU
Gabriela Szczepanská -
Čokoláda - Výukový text tématického celku kakao a čokoláda
Markéta Chelíková -
Kakao a jeho použití při výrobě hořké čokolády.
David ZEMÁNEK -
Porovnanie profilu fenolových látok v komerčne dostupných vzorkách kakaa
Dávid Krajňák