Interakce mezi minerálnimi prvky v dietě brojlerů a jeji vliv na vlastnosti svaloviny – Bc. Jakub Prokop
Bc. Jakub Prokop
Master's thesis
Interakce mezi minerálnimi prvky v dietě brojlerů a jeji vliv na vlastnosti svaloviny
Interaction between mineral elements in the diets of broiler and their influence on properties of muscles
Abstract:
Práce se zabývá vlivem hladiny minerálních látek v dietách pro drůbež. Především jejich významem na produkci kvalitního masa, jak po stránce nutriční, tak senzorické.V experimentu jsme se pokusili změnou hladiny zinku (24 g, 204 g), vápníku (2 g, 15 g) a hořčíku (1,5 g, 4,5 g) ovlivnit parametry užitkovosti a následně otestovat jejich vliv na senzorické vlastnosti masa z prsní a stehenní svaloviny …moreAbstract:
Diploma thesis deals with influence of mineral elements level in the diet of broiler chickens. Primary observe their importance in meat production with high nutritional and sensory quality. In experiment we tried to modulate the performance of chickens by changing the level of zinc (24 g, 204 g), calcium (2 g, 15 g) and magnesium (1,5 g, 4,5 g) and test the influence on sensory attributes of breast …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Ladislav Zeman, CSc. dr. h. c.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PROKOP, Jakub. \textit{Interakce mezi minerálnimi prvky v~dietě brojlerů a~jeji vliv na vlastnosti svaloviny}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2017. Available from: https://theses.cz/id/o9mzvg/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Theses on a related topic
-
Sledování vlivu aplikace náhrad NaCl na senzorické a technologické vlastnosti kuřecí játrovky
Lada Lukšíčková -
Minerální látky ve výživě masného skotu charolais
Pavla BÍCOVÁ -
Minerální látky v ekologickém chovu zvířat
Iveta Šajnarová -
Minerální látky nejen ve výživě sportovce
Zuzana Spěšná -
Minerální látky ve výživě psů
Jana Tvrdá -
Minerální výživa u nosnic
Milena Bielanová -
Minerální látky a stopové prvky jako doplňky stravy
Adéla Dobrovská -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights