Jana Stloukalová
Bachelor's thesis
Netradiční suroviny v gastronomii
Non-traditional raw materials in gastronomy
Abstract:
Tato práce se zabývá využitím netradičních surovin v gastronomii. Zaměřuje se pouze na rostlinné produkty, a to zejména na pseudocereálie, netradiční luštěniny, tropické ovoce a zeleninu. Jedná se o suroviny, které se buď v České republice tradičně nepěstují a dostávají se k nám nově ze zahraničí (tropické ovoce a zelenina), nebo se u nás dříve běžně používaly i pěstovaly, ale jejich význam postupně …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with non-traditional raw materials and their usage in gastronomy. It is focused on plant foods, especially pseudo-cereals, non-traditional legumes, tropical fruits and vegetables. These gastronomic ingredients have been coming up to our country for past few years (tropical fruits and vegetables) or it is raw material famous in past, which importance fell (especially pseudo …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 5. 2020
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Stloukalová, Jana. Netradiční suroviny v gastronomii. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Management a řízení na úseku technologického zpracování potravin v gastronomickém provozu
Tomáš Kalina -
Management řízení na úseku technologického zpracování potravin se zaměřením na restaurace Ambiente
David Janáček -
Nutriční složení a technologické zpracování masa kura domácího
Irena Lukeštíková -
Analýza hmotnostních ztrát po technologickém zpracování drůbežího masa
Diana Mráziková -
Gastronomické technologie pro tepelné zpracování pravin a nápojů
Kateřina MELENOVSKÁ -
Ovoce a zelenina ve stravování dětí staršího školního věku.
Tereza VANČÍKOVÁ -
Možnosti zvyšování spotřeby ovoce, zeleniny a luštěnin u dětí ve školních jídelnách
Lucie PAVCOVÁ -
Konzumace ovoce a zeleniny u žáků na 2. stupni základních škol.
Pavel VYHLÍDAL