Ing. Zuzana CIPRYSOVÁ

Bakalářská práce

Nutriční hodnocení hotových pokrmů

Nutrition valuation of meals ready to eat
Anotace:
Cílem práce bylo určit nutriční hodnotu a aminokyselinové složení třech zkoumaných sterilovaných hotových pokrmů. Jednalo se o Pikantní rizoto, Vepřové maso s mrkví a bramborem a Vepřový gukáš s těstovinami. Bylo zjištěno, že Vepřový guláš s těstovinami měl nejvyšší energetickou hodnotu 2328 kJ/300g, nejvyšší obsah aminokyselin 101,87 g/kg a EAAI byl 72,16 %. Vepřové maso s mrkví a bramborem mělo obsah …více
Abstract:
The aim of this thesis was to determine the nutrition value and amino-acids content of three chosen meal ready to eat. It was Spicy risotto, Pork meat with carrot and potatoes and Pork goulash with pastes. It was found out that Pork goulash with pastes had the highest energy 2328 kJ/300g, the highest content of proteins 101,87 g/kg and EAAI was 72,16 %. Pork meat with carrot and potatoes had content …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 6. 2009
Zveřejnit od: 4. 6. 2009
Identifikátor: 5263

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 19. 6. 2007

Citační záznam

Jak správně citovat práci

CIPRYSOVÁ, Zuzana. Nutriční hodnocení hotových pokrmů. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 04. 06. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 4. 6. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin