Nutriční hodnocení hotových pokrmů – Ing. Zuzana CIPRYSOVÁ
Ing. Zuzana CIPRYSOVÁ
Bakalářská práce
Nutriční hodnocení hotových pokrmů
Nutrition valuation of meals ready to eat
Anotace:
Cílem práce bylo určit nutriční hodnotu a aminokyselinové složení třech zkoumaných sterilovaných hotových pokrmů. Jednalo se o Pikantní rizoto, Vepřové maso s mrkví a bramborem a Vepřový gukáš s těstovinami. Bylo zjištěno, že Vepřový guláš s těstovinami měl nejvyšší energetickou hodnotu 2328 kJ/300g, nejvyšší obsah aminokyselin 101,87 g/kg a EAAI byl 72,16 %. Vepřové maso s mrkví a bramborem mělo obsah …víceAbstract:
The aim of this thesis was to determine the nutrition value and amino-acids content of three chosen meal ready to eat. It was Spicy risotto, Pork meat with carrot and potatoes and Pork goulash with pastes. It was found out that Pork goulash with pastes had the highest energy 2328 kJ/300g, the highest content of proteins 101,87 g/kg and EAAI was 72,16 %. Pork meat with carrot and potatoes had content …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 6. 2009
Zveřejnit od: 4. 6. 2009
Identifikátor:
5263
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 19. 6. 2007
Citační záznam
Jak správně citovat práci
CIPRYSOVÁ, Zuzana. Nutriční hodnocení hotových pokrmů. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 04. 06. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 4. 6. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv skladovacích podmínek na nutriční a senzorickou kvalitu hotových pokrmů
Zuzana CIPRYSOVÁ -
Vliv doby a teploty skladování na jakost hotových pokrmů.
Václav DRUŽBÍK -
Aminokyselinové složení bezlepkových mouk
Monika Šmehlíková -
Studium chemického složení lupinové mouky (Lupinus albusL)
Barbora Kulhánková -
Vliv kyseliny fytové na nutriční hodnotu potravin
Petra VOJTÍŠKOVÁ -
Hodnota cestovního času
Karlínová Karlínová -
Ekonomická hodnota dobrovolnictví v neziskových organizacích
Veronika Švancárová -
Hodnota dobrovolnické práce ve vybraných azylových domech v pražském
Daniel Strouhal