Validace ELISA souprav na stanovení alergenů v potravinách – Mgr. Kateřina Mairychová
Mgr. Kateřina Mairychová
Diplomová práce
Validace ELISA souprav na stanovení alergenů v potravinách
The Validation of ELISA Kits for Food Allergens determination
Anotace:
Diplomová práce se zabývá problematikou potravinových alergií s důrazem na stanovení potravinových alergenů. V úvodní části jsou popsány jednotlivé potravinové alergeny a nastíněna problematika označování potravin obsahujících tyto látky. Významný je úsek týkající se vlastního analytického stanovení potravinových alergenů a procesů validace imunoanalytických metod. Základním požadavkem kladeným na …víceAbstract:
The Thesis describes broad issue of food allergies emphasizing the analysis of food allergens. The initial part of the Theoretical section is devoted to the characterization of particular food allergens. There are also outlined questions of food labelling. The section detailing the analytical determination and the procedure of validation of immunoassays is an important part of the Theoretical section …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2010
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2010
- Vedoucí: doc. MVDr. Jaroslava Mazurová, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Mairychová, Kateřina. Validace ELISA souprav na stanovení alergenů v potravinách. Pardubice, 2010. diplomová práce (Mgr.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Speciální chemicko-biologické obory / Analýza biologických materiálů
Práce na příbuzné téma
-
Označování potravin z hlediska potravinového práva České republiky a Evropské unie
Barbora Karásková -
Právní požadavky na označování potravin
Martin Urbášek -
Označování nutriční hodnoty potravin na přední straně obalu
Eliška Paidarová -
Vliv současné úpravy značení potravin na nákupní rozhodování spotřebitele
Jan Erlebach -
Aplikace nových legislativních předpisů v označování potravin a výrobků z nich v České republice
Helena PROCHÁZKOVÁ -
Vybrané aspekty označování potravin v kontextu práva EU
Šárka BITTENGLOVÁ -
Inovace a validace ELISA soupravy pro stanovení lidského ANGPTL4
Eva Bugáňová -
Vývoj a validace ELISA soupravy pro stanovení alergenních proteinů vaječného bílku
Květa Koryčanová