Způsoby přípravy de-alkoholizovaných nápojů (pivo, víno) – Milan Bartoš
Milan Bartoš
Bachelor's thesis
Způsoby přípravy de-alkoholizovaných nápojů (pivo, víno)
Methods of Low Alcohol Beverages Production (Beer, Wine)
Abstract:
Cílem bakalářské práce bylo zpracovat formou literární rešerše možné způsoby snížení obsahu ethanolu v nápojích (pivo, víno). V předložené bakalářské práci jsou bližším způsobem popsány tepelné a membránové procesy. Z tepelných procesů je pozornost věnována vakuové destilaci a tenkovrstvému odpařování. U membránových procesů je popsána reverzní osmóza, dialýza, pertrakce a pervaporace. Pozornost je …moreAbstract:
The aim of this bachelor thesis was focused on preparation of the literature review describing possible ways to reduce the ethanol content in beverages (beer, wine). Thermal and membrane processes are presented in more details. Vacuum distillation and thin film evaporation are described as the most common thermal processes. Reverse osmosis, dialysis, pervaporation and pertraction are discussed as the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2015
Accessible from:: 4. 5. 2015
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Bartoš, Milan. Způsoby přípravy de-alkoholizovaných nápojů (pivo, víno). Zlín, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 4. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Management obsahu alkoholu ve vinici
Michaela Čermáková -
El cuento de José María Sánchez Silva Marcelino Pan y Vino en el contexto del nacional catolicismo
Leona Brunclíková -
Vino a vinařství v rozvoji regionu (přeshraniční srovnání mikroregionu Hodonínsko a Skalického vinohradnického rajónu)
Zuzana Budinská -
Dohoda o vině a trestu a prohlášení viny
Tomáš BERAN -
Dohoda o vině a trestu a prohlášení viny
Eliška SAJDLOVÁ -
Institut dohody o vině a trestu a institut prohlášení viny v trestním řízení
Adéla BÍLKOVÁ -
Dohoda o vině a trestu a prohlášení viny
Veronika KOLDINSKÁ -
Dohoda o vině a trestu, prohlášení viny a trestní příkaz
Šimon VÍCHA