Technologie výroby ovocných vín s obsahem oxidu uhličitého – Bc. Sára Malečková
Bc. Sára Malečková
Diplomová práce
Technologie výroby ovocných vín s obsahem oxidu uhličitého
Production technology of carbonated fruit wine
Anotace:
Literární část práce je zaměřena na postup výroby jablečných vín od sklizně až po vznik šumivého vína, jsou v ní popsány také důležité obsahové látky a je v ní zpracován přehled jakostních požadavků na ovocná vína podle legislativy. V experimentální části bylo vyrobeno šumivé jablečné víno z odrůd Golden Delicious a Jonagold. Přidáním bylinných extraktů vzniklo 6 ochucených variant šumivého vína. Nápoje …víceAbstract:
In the practical part of the thesis was made sparkling apple wine from Golden Delicious and Jonagold variety and after that the wine was fortificated with herbal extracts. There were 6 variants of flavoured sparkling wine. The beverages were evaluated for their antioxidant content and compared with 3 commercial beverages of similar type using FRAP and DPPH methods, and the Folin - Ciocalteu method …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2024
- Vedoucí: Ing. Pavel Híc, Ph.D.
- Oponent: Radek Sotolář, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Zpracovatelské technologie a kvalita potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček
Lucie Martináková -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická elicitace jako kvalitativní metoda výzkumu v gastronomii
Vojtěch Černý -
Analýza technologie výroby odlitků z litiny s kuličkovým grafitem
Milan Turták -
Ekonomická analýza procesu zhotovení výrobku pomocí technologie 3D tisku a vyčíslení reálných nákladů výroby
Martin Pinta -
Lingvistická a translatologická analýza odborné terminologie z oboru technologie výroby piva
Lucie Kudrnová -
Analýza možnosti změny technologie při výrobě polymerové dávkovací jednotky
Alena WEISSKOPFOVÁ -
Využití technologie 3D tisku na výrobu prototypových dílů
Ondřej Hron