Jakostní znaky masa faremně chované a volně žijící zvěře – Bc. Kateřina LABUDOVÁ
Bc. Kateřina LABUDOVÁ
Master's thesis
Jakostní znaky masa faremně chované a volně žijící zvěře
Quality characteristics of farmed and wildlife animals meat
Abstract:
Zvěřina je v současnosti považována za moderní potravinu, jednak z důvodu své nutriční hodnoty, ale také z důvodu ekologického způsobu získávání. V moderní historii zvěřinu z velké části nahradilo maso hospodářských zvířat. Tento trend se promítl i do pokusů o chov volně žijící zvěře na farmách. Farmový chov se těší z velkých úspěchů také v České republice. Chovaná nedomestikovaná zvěř na farmách je …moreAbstract:
Venison is currently considered a modern food, both because of its nutritional value, but also because of the ecological method of sourcing. In modern venison history, it has largely replaced livestock meat. This trend was also reflected in attempts to breed wild animals on farms. Farm breeding is also enjoying great success in the Czech Republic. Non-domesticated animals on farms are considered farm …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 4. 2023
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Dana Jirotková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
LABUDOVÁ, Kateřina. \textit{Jakostní znaky masa faremně chované a volně žijící zvěře}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture and Technology. 2023. Available from: https://theses.cz/id/ovr9bn/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
LABUDOVÁ, Kateřina. Jakostní znaky masa faremně chované a volně žijící zvěře. České Budějovice, 2023. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Agriculture and TechnologyMaster programme / field:
Quality and Processing of Agricultural Products / Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Senzorická kvalita kozího mléka a fermentovaných mléčných výrobků
Adéla Kocourková -
Zhodnocení závislosti stavu vybraných druhů volně žijící zvěře na antropogenních faktorech v Jihomoravském kraji
Jiří Kraseker -
Jakostní parametry masa velké volně žijící zvěře
Veronika Denková -
Porovnání složení a výtěžnosti masa bažantů a slepic z volné přírody a z voliérového chovu
Eva Jurková -
Technologie prvotního zpracování zvěřiny
Martin Vodseďálek -
Speciace rtuti ve vybraných složkách životního prostředí
Ondřej Zvěřina
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Folders
Files
Bulánová, L.
11/5/2023