HPLC stanovení organických sloučenin obsahujících aminovou skupinu jako indikátorů stárnutí potravin – Bc. Tomáš Rozman
Bc. Tomáš Rozman
Master's thesis
HPLC stanovení organických sloučenin obsahujících aminovou skupinu jako indikátorů stárnutí potravin
HPLC determination of organic compounds containing amino group as indicators of food aging
Anotácia:
Tato práce se zaměřuje na stanovení organických látek, obsahujících aminovou skupinu, pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie na obrácené fázi při využití dansylchloridu jakožto derivatizačního činidla. První část je věnována vývoji metody. S využitím chemometrických technik byly hledány vhodné podmínky pro extrakci aminů ze vzorků sýrů, derivatizaci a jejich následnou HPLC analýzu. Druhá část …viacAbstract:
This thesis is focused on the analysis of organic compounds containing amino group by high performance liquid chromatography with reversed phase with the use of dansylchloride as a derivatization agent. The first part of the thesis is devoted to the development of the analytical method. With the use of chemometric techniques, suitable conditions for the extraction of the amines from the cheese samples …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2015
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/iirzk/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2015
- Vedúci: RNDr. Marta Farková, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ROZMAN, Tomáš. \textit{HPLC stanovení organických sloučenin obsahujících aminovou skupinu jako indikátorů stárnutí potravin}. Online. Diplomová práca. Brno: Masarykova univerzita, Faculty of Science. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/owhf7p/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceMaster programme / odbor:
Chemistry / Analytical Chemistry
Práce na příbuzné téma
-
Isolation, Identification and Qantification of Cytokinin Nucleotides by High Performance Liquid Chromatography and Capillary Electrophoresis
Tibor BÉRES -
Vysokoúčinná kapalinová chromatografie v analýze pražené kávy
Kamil Mikulášek -
"Zelená" vysokoúčinná kapalinová chromatografie
Milan Hodes -
Současné stanovení vybraných volných aminokyselin a biogenních aminů pomocí kapalinové chromatografie
Tomáš VAVŘÍK -
Stanovení vybraných biogenních aminů metodou kapalinové chromatografie s hmotnostně spektrometrickou detekcí
Martin Beck -
Analýza fortifikovaných čerstvých sýrů pomocí HPLC
Zuzana Beránková -
Stanovení vitamínů B v sýrech metodou HPLC
Vanda MALÁROVÁ