Jan Kapla
Bakalářská práce
Aromatické látky v červených vínech
Aromatic compounds in red wines
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na aromatické látky v červených vínech. Literární část obsahuje tři hlavní kapitoly, kdy první pojednává o technologii výroby červených vín a popisuje vybrané kroky, na ní navazuje kapitola obecně rozdělující buket vína a jednotlivé skupiny aromatických látek vyskytujících se v červených vínech. Poslední část literárního přehledu představuje analytické metody používané …víceAbstract:
This bachelor thesis focuses on the aromatic compounds in red wines. The literature review consists of three major chapters. The first one deals with red wine technology and describes the selected steps. The following chapter generally classifies the wine bouquet and categorizes the different groups of aromatic compounds occurring in red wine. The last part of the literature review presents the analytical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 6. 2023
- Vedoucí: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
- Oponent: Michal Kumšta, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Synthesis of Metallosilicate Materials by Non-hydrolytic Methods
David Škoda -
Preparation of MOF based membranes for gas separation/detection
Elisabeth Mandelíková -
Gas Sensors for Detection of Explosive Taggants and Pollutants in Air
David Tomeček -
Comparison of aromatic compounds in jasmine rice of different origin
Aneta Kašíková -
Optimalizace a validace GC-MS metody pro stanovení těkavých aromatických látek v sýrech
Miroslav Koubek -
Vybrané validační parametry metody stanovení aromatických látek v tavených sýrových analozích
Lenka Burdějová -
Vybrané validační parametry metody stanovení aromatických látek bezu černého
Silvia Christovová -
Výroba vína je umění - servírování je věda
Jan Pavlíček