Vyhodnocení dostupnosti základních potravin pro osoby s poruchami stravování (celiakie) – Bc. Katarína Petrášková
Bc. Katarína Petrášková
Master's thesis
Vyhodnocení dostupnosti základních potravin pro osoby s poruchami stravování (celiakie)
Evaluation of the availability of basic food for people with eating disorders (celiac disease)
Abstract:
Diplomová práce je zaměřená na vyhodnocení dostupnosti základních potravin pro osoby s celiakií a analýzu faktorů, které by mohli aktuální situaci ovlivnit. Teoretická část práce obsahuje charakteristiku základních pojmů spojených s celiakií. Podává přehled o rozšíření nemoci mezi populací v různých zemích, charakterizuje formy celiakie a jejich možnou léčbu. Zabývá se bezlepkovou dietou a potravinami …moreAbstract:
This diploma thesis is focused on evaluating the availability of basic foods for people with celiac disease and analysis of factors that could affect the current situation. The theoretical part contains the characteristics of the basic concepts associated with celiac disease. It gives an overview of the spread of the disease among populations in different countries, characterizes the forms of celiac …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2015
Identifier:
http://is.vsh.cz/th/11122/vsh_m/
Thesis defence
- Date of defence: 8. 6. 2015
- Supervisor: doc. RNDr. Zdena Lustigová, CSc.
- Reader: Ing. Blanka Zimáková
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v PrazeInstitute of Hospitality Management in Prague
Master programme / field:
Gastronomy , Hospitality Management and Tourism / Hospitality and Spa Management
Theses on a related topic
-
Udržitelná produkce bezlepkových potravin a jejich dostupnost v České republice
Karin Kašková -
Srovnání náročnosti nákupního procesu a dostupnosti běžných potravin proti potravinám bezlepkovým
Martina Štěpařová -
Segmentace na trhu bezlepkových potravin
Tereza Fendrychová -
Bezlepková strava a její vliv na zdraví člověka
Jan Vinkler -
Povědomí všeobecných sester o léčbě celiakie
Petra HOLEJŠOVSKÁ -
Bezlepková strava v gastronomických zařízeníc
Veronika Ševčíková -
Celiakie a její dopad na život dítěte v mladším školním věku.
Annemarie MIKEŠOVÁ -
Pohanka a její užití v bezlepkové stravě
Jana Doležalová