Obsahové látky semen sóji luštinaté (Glycine max (L.) Merr.) a dopady její konzumace na lidské zdraví – Klára LESÁKOVÁ, DiS.
Klára LESÁKOVÁ, DiS.
Bachelor's thesis
Obsahové látky semen sóji luštinaté (Glycine max (L.) Merr.) a dopady její konzumace na lidské zdraví
Components of soybean (\kur{Glycine max} (L.) Merr.) seeds and their effects on human health
Abstract:
Sója luštinatá se v ČR začala pěstovat koncem devadesátých let minulého století a od té doby se její osevní plochy výrazně rozrostly. Sójové boby slouží k výrobě mnohých pokrmů. Jsou hodnotným zdrojem bílkovin nejen pro výživu člověka. Také obsahují velké množství biologicky aktivních látek. Tyto látky mají pozitivní dopad na lidské zdraví. Nejvíce prozkoumané jsou účinky sójových fytohormonů - isoflavonů …moreAbstract:
Farmers in CR started to grow soybean plants in late nineties. Since that days sowing area of soybean got much larger. There are many ways how to prepare soybean seeds for human consumption. It is a source of valuable proteins. It is also contained of a lot of biological active compounds. Those compounds have positive impact on human health. Effects of phytohormones - isoflavones are the most explored …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Veronika Bártová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
LESÁKOVÁ, Klára. \textit{Obsahové látky semen sóji luštinaté (Glycine max (L.) Merr.) a dopady její konzumace na lidské zdraví}. Online. Bachelor's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2019. Available from: https://theses.cz/id/p4g7ur/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
LESÁKOVÁ, Klára. Obsahové látky semen sóji luštinaté (Glycine max (L.) Merr.) a dopady její konzumace na lidské zdraví. Č. Budějovice, 2019. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureBachelor programme / field:
Agriculture / Agribussines
Theses on a related topic
-
Výrobky ze sóji
Kateřina Krtilová -
Výrobky ze sóji
Kateřina Krtilová -
Srovnání senzorických vlastností vybraných sójových výrobků v závislosti na technologii výroby
Kateřina Krtilová -
Antinutriční a alergenní látky v jedlém hmyzu
Michaela Benešová -
Sója ve výživě hospodářských zvířat
Kateřina Burianová -
Antinutriční faktory v hrachu setém
Radek DOSTÁL
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights