Vliv startérové kultury na vybrané parametry modelových vzorků fermentovaných masných výrobků – Antonín Illík
Antonín Illík
Bakalářská práce
Vliv startérové kultury na vybrané parametry modelových vzorků fermentovaných masných výrobků
Effect of Starter Culture on Selected Parameters of Model Sausages Samples
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřená na výrobu fermentovaných masných výrobku a po dobu zrání na vývoj startérových kultur ve výrobcích pomocí mikrobiologického rozboru. Ve fermentovaných masných výrobcích byly sledovány především tyto indikátorové skupiny mikroorganismů: celkový počet mikroorganismů, počet mléčných tyčinek, stafylokoků, kvasinek a plísní a koliformních bakterií. Hlavním cílem této práce bylo …víceAbstract:
The bachelor thesis is focused on the production of fermented meat products and during the maturation period on the development of starter cultures in fermented products. The total number of microorganisms, bacteria of the genus Lactobacillus, Staphylococcus, yeasts and fungi and coliform bacteria were monitored in fermented meat products. The main goal of this work was to check microbiological changes …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ILLÍK, Antonín. \textit{Vliv startérové kultury na vybrané parametry modelových vzorků fermentovaných masných výrobků}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/p72mbq/.
Jak správně citovat práci
Illík, Antonín. Vliv startérové kultury na vybrané parametry modelových vzorků fermentovaných masných výrobků. Zlín, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Optimalizace výroby a hodnocení kvality fermentovaných masných výrobků
Romana Korandová -
Vývoj mikroflóry u modelových vzorků fermentovaných masných výrobků během zrání
Jakub Riemel -
Sledování vybraných parametrů modelových vzorků fermentovaných masných výrobků
Alice Čalová -
Sledování změn mikrobiologické jakosti trvanlivých fermentovaných masných výrobků v průběhu skladování
Michaela Nerádová -
Hodnocení průběhu změn u fermentovaných masných výrobků
Vít Dikoras -
Optimalizace a výroba fermentovaných masných výrobků
Lucie Nováková -
Kultura a organizace veřejné správy (podniková kultura)
Martina Melchertová -
Kultura a organizace veřejné správy (podniková kultura)
Pavlína Caranová