Vliv startérové kultury na vybrané parametry modelových vzorků fermentovaných masných výrobků – Antonín Illík
Antonín Illík
Bachelor's thesis
Vliv startérové kultury na vybrané parametry modelových vzorků fermentovaných masných výrobků
Effect of Starter Culture on Selected Parameters of Model Sausages Samples
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřená na výrobu fermentovaných masných výrobku a po dobu zrání na vývoj startérových kultur ve výrobcích pomocí mikrobiologického rozboru. Ve fermentovaných masných výrobcích byly sledovány především tyto indikátorové skupiny mikroorganismů: celkový počet mikroorganismů, počet mléčných tyčinek, stafylokoků, kvasinek a plísní a koliformních bakterií. Hlavním cílem této práce bylo …moreAbstract:
The bachelor thesis is focused on the production of fermented meat products and during the maturation period on the development of starter cultures in fermented products. The total number of microorganisms, bacteria of the genus Lactobacillus, Staphylococcus, yeasts and fungi and coliform bacteria were monitored in fermented meat products. The main goal of this work was to check microbiological changes …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2022
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ILLÍK, Antonín. \textit{Vliv startérové kultury na vybrané parametry modelových vzorků fermentovaných masných výrobků}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2022. Available from: https://theses.cz/id/p72mbq/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Illík, Antonín. Vliv startérové kultury na vybrané parametry modelových vzorků fermentovaných masných výrobků. Zlín, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemie a technologie potravin / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Optimalizace výroby a hodnocení kvality fermentovaných masných výrobků
Romana Korandová -
Vývoj mikroflóry u modelových vzorků fermentovaných masných výrobků během zrání
Jakub Riemel -
Sledování vybraných parametrů modelových vzorků fermentovaných masných výrobků
Alice Čalová -
Sledování změn mikrobiologické jakosti trvanlivých fermentovaných masných výrobků v průběhu skladování
Michaela Nerádová -
Hodnocení průběhu změn u fermentovaných masných výrobků
Vít Dikoras -
Optimalizace a výroba fermentovaných masných výrobků
Lucie Nováková -
Kultura a organizace veřejné správy (podniková kultura)
Martina Melchertová -
Kultura a organizace veřejné správy (podniková kultura)
Pavlína Caranová