Antioxidační látky v potravinách a jejich funkce při obraně organismu před účinky volných radikálů – Bc. Táňa CHALUPOVÁ
Bc. Táňa CHALUPOVÁ
Master's thesis
Antioxidační látky v potravinách a jejich funkce při obraně organismu před účinky volných radikálů
Antioxidants in Food and Their Function in the Process of Defence Against the Free Radicals Effects
Abstract:
Diplomová práce se zabývá antioxidačníma látkami v potravinách a jejich funkcí při obraně organismu před účinky volných radikálů. V teoretické části nejprve charakterizuji antioxidanty a jejich dělení. Následně se v teoretické části věnuji antioxidantům v potravinách, vlivu antioxidantů na lidské zdraví a jejich doporučené denní dávky. Dále ve své práci zmiňuji pozitivní a negativní účinky volných …moreAbstract:
The thesis deals with antioxidants in food and their function in the process of defence against the effects of free radicals. At first, antioxidants are defined and their clasification is described in the theoretical part. Then this part deals with antioxidants in food, their effects on people´s health and antioxidants recommended daily doses. Possitive and negative effects of free radicals on people …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2013
Accessible from:: 23. 4. 2013
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Milan Pešek, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
CHALUPOVÁ, Táňa. \textit{Antioxidační látky v potravinách a jejich funkce při obraně organismu před účinky volných radikálů}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Education. 2013. Available from: https://theses.cz/id/p81ln4/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
CHALUPOVÁ, Táňa. Antioxidační látky v potravinách a jejich funkce při obraně organismu před účinky volných radikálů. Č. Bud., 2013. diplomová práce (Mgr.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 23.4.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 23. 4. 2013 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Pedagogická fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of EducationMaster programme / field:
Education / Education concerning to Health Education
Theses on a related topic
-
Recidivující aftózní stomatitida a oxidační stres
Lucie Masopustová -
Oxidační stres způsobený aktivními látkami pro kosmetický průmysl
Sára Jakubkovičová -
Účinky xenobiotik na oxidační stres, metabolismus lipidů, integritu DNA a životaschopnost lidských buněk a rybího spermatu in vitro
Pavla LINHARTOVÁ -
Vliv kadmia na oxidační stres u rostlin
Veronika Zemanová -
Volné radikály, oxidační stres - riziko civilizačních nemocí a rutinní laboratorní diagnostika
Jiří Skalický -
Polyfenoly a antioxidanty u povijnice batátové (Ipomoea batatas)
Terezie Husarová -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Antioxidanty v bramborách
Jana KONEČNÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights